7 Projektet për bulevardin e ri, Basha: Nis ndërtimi i Tiranës së shekullit XXI

KRYEBASHKIAKU BASHA DJE GJATE KPONKURSIT PER BULEVARDIN E TIRANES (MAJTAS) DY NGA PROJEKTET E PREZANTUAR DJE

4 Keshilla si te shesesh shtepine”

Duhet ditur që shumica e shtëpive(apartamenteve) në shitje janë mbi çmimin e tyre te vërtetë. Me kalimin e kohës duke qëndruar në treg pa u shitur pronarët e shtëpive e ulin çmimin derisa arrin çmimin e vërtetë.

Ju mund të rrisni probabilitetin e shitjes së shtëpisë apo banesës tuaj në një kohë të arsyeshme duke ndjekur këshilat e mëposhtëme:

Perkufizime qe lidhen me fushen e ndertimit

  • Banesa nga pikëpamja e përdorimit të saj përkufizohet si një mjedis i veçuar dhe i pavarur, që përdoret për banim.
  • Me dhomë, kuptohet një mjedis brenda banesës, që merr dritë dhe ajër nga jashtë dhe ka përmasa të tilla, që lejon vendosjen e të paktën një krevati, duke lënë vend të nevojshëm për lëvizjen e një njeriu.
Perkufizime qe lidhen me fushen e ndertimit
Perkufizime qe lidhen me fushen e ndertimit
Perkufizime qe lidhen me fushen e ndertimit
Perkufizime qe lidhen me fushen e ndertimit

Shtepite sa me pak te ngarkuara

Drejt nje shtepie te stilit minimalist propozojne arkitektet duke nenkuptuar vendosjen ne te vetem te objekteve te domosdoshme dhe sa me shume hapesire e jo shtepi te ngarkuara me mobilje qe te zene frymen.

Shtohen tarifat që do paguhen në hipoteka

Gjobë shtesë në rast se nuk do të bëhet në kohë regjistrimi i pronës së paluajtshme. Për çdo veprim që do të kryhet në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme do të paguhet një tarifë më vete. Gjithashtu individët që marrin pasuri të paluajtshme me qira, me afat kohor më shumë se një vit, janë të detyruar të regjistrojnë pronën e tyre të marrë me qira në këtë zyrë.

Zyrat, si shtëpitë

Sa me shume drite, ngjyra te çelura, hapesira te lira, cilesi materialesh, estetike mobilimi. Ambiente qe te mirepresin, te bejne te ndihesh si ne shtepi, por edhe qe zberthejne çelesin e te qenit dinamik dhe funksional ndaj punes. T'u pergjigjesh sfidave te reja, te administrosh me dinamike dhe efiçence, kerkohet qe imazhi i zyres te nxise, te reflektoje vleren e aktivitetit qe zhvillohet dhe njerezit qe punojne aty. Ky eshte ne thelb projektimi i zyres moderne, sipas keshillave te sociologeve, psikologeve, dizenjuesve dhe arreduesve me te mire sot ne bote.

Arredimi i shtëpisë: Ideja që vlen po aq sa mobiljet

Si të arredosh një shtëpi, mobiljet , shija, çmimet në treg

Të mobilosh një apartament apo shtëpi private të duhen ide. Tashmë kompani të ndryshme të shitjeve të mobiljeve kanë futur në qarkullim edhe shërbimin më të ri, atë të arreduesit ose ideatorit se si duhet të mobilosh një shtëpi në bazë të sipërfaqes të apartamentit dhe shijeve. Në një apartament normal me një sipërfaqe rreth 70 deri 100 metra katrorë ka çmime të ndryshme për mobilimin.

Tags: 

Dua të blej shtëpi

Nëse nuk gjendemi përkohësisht në një qytet, por duam të jetojmë gjatë në të dhe nëse jemi para dilemës, të një shtëpie me qera apo blerjes së saj, në shumicën e rasteve më me interes për mendimin tim do ishte blerja. Blerja e një shtëpie mbetet një ndër investimet me vlerë. Kjo zgjedhje, që ndërthur dëshirat me nevojat dhe mundësitë, të tashmen me të ardhmen tonë, paraqitet sa e thjeshtë aq dhe e komplikuar. Kërkimi për shtëpinë e re shpesh nga një kënaqësi mund të shndërrohet në një ndër problemet që shoqëron ditët tona.

Peshqirët dhe banja

Është shumë e rëndësishme që çdo gjë që gjendet në banjë të jetë e dizenjuar bukur dhe e vendosur mirë në vendin që i takon. Kur hapësira e vogël në të cilën gjenden shumë detaje është edhe e çrregullt aty krijohet kaos. Ajo prej së cilës mund të filloni me rastin e rregullimit të banjës suaj janë peshqirët.

Peshqirët dhe banja
Peshqirët dhe banja
Peshqirët dhe banja
Tags: 

Hipotekat, riregjistrim për 9652 pasuri të paluajtshme në Tiranë

Zyra e Regjistrimit, 45 ditë afat për të verifikuar regjistrimin e pasurive te paluajtshme. Preken qytetarët te zona “Kodra e Priftit” dhe “Siri Kodra”. Për 9652 pasuri që u përkasin dy zonave kadastrale të rëndësishme në kryeqytet ka filluar tashmë afishimi nga Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme. Ky proces vjen në kuadër të projektit për ndërtimin e sistemit të ri të regjistrimit të pasurive të paluajtshme.

Hipotekat, riregjistrim për 9652 pasuri të paluajtshme në Tiranë
Hipotekat, riregjistrim për 9652 pasuri të paluajtshme në Tiranë
Hipotekat, riregjistrim për 9652 pasuri të paluajtshme në Tiranë

Pages

^ Back to Top