Apartamente ne Shitje ne Tirane

Apartamente ne Shitje ne Tirane

Ofrojme apartamente te permasave dhe tipeve te ndryshme per shitje ne Tirane me cmimet me te favorshme ne treg.

Vetem pak apartamente te lira ne shitje ne kete residence banimi!

Nje kompleks apartamentesh per shitje ne nje nga vendndodhjet me interesante te Tiranes ku jane te gjitha sherbimet perreth kompleksit.

Rezidenca eshte ndertuar nga nje kompani e madhe dhe e njohur ne Shqiperi per cilesi dhe standart si edhe perfundim te punimeve ne kohe.

Pikat kryesore:

Tirana, si duhet rikompozuar?

 

Tirana, si duhet rikompozuar?
Tirana, si duhet rikompozuar?
Tirana, si duhet rikompozuar?

Shqiptarët, 4 muaj afat për të deklaruar pasuritë

Fillimi i ketij viti ka celur edhe procesin e detyrueshem te deklarimit te te ardhurave personale nga qytetaret. Kjo, ne kuadrin e zbatimit te ligjit perkates, i cili parashikon dorezimin e deklaratave individuale vjetore te te ardhurave ne Drejtorine Rajonale Tatimore, brenda dates 30 prill 2012, per vitin fiskal 2011. Kjo deklarate do te permbaje raportimin mbi te gjitha te ardhurat qe nje qytetar ka perfituar gjate nje viti. E mbi totalin e ketyre te ardhurave, qytetaret do t'i paguajne shtetit nje tatim me vlere prej 10 per qind.

Indeksi i kushtimit ne ndertim - tremujori i trete 2011

 

 

Pasurite e paluajtshme, tregu i paorganizuar

Tregu i pasurive te paluajtshme mbetet ende i paorganizuar ne Shqiperi. Edhe pse ndertimet zene pjesen kryesore te zhvillimit ekonomik ne vend, ne kete treg mungojne studimet e tregut, te mjedisit, arkitektures, planifikimit, urbanizimit, si modele qe zbatohen prej dhjetera dekadash sot kudo ne bote.

Analiza e tregut te pasurive te paluajteshme

 

ANALIZA E TREGUT TE PASURIVE TE PALUAJTESHME

 

Plani i ri urbanistik i Tiranës gati në muajin Maj 2012

 

Integrimi i ndërtimeve kaotike përgjatë viteve të fundit, do të jetë sfida e Planit të ri Urbanistik të Tiranës, i cili do të jetë gati në muajin maj. Sipas arkitektit Flamur Kuçi, drejtuesi i grupit teknik për konceptimin e Planit Territorial të Tiranës dhe këshilltar i Kryeministrit për çështjet urbane, zhvillimi i territorit të kryeqytetit është tejet i vështirë, pasi një pjesë e mirë e tij është ndërtuar keq. Ky fakt do të jetë një sfidë për planin e ri të qytetit. 

Dokumentacioni per Leje Rikonstruksioni

 

Dokumentat e nevojshme për paisjen me Leje Rikonstruksioni

LISTA

BASHKIA E TIRANËS

DREJTORIA E KONTROLLIT TË ZHVILLIMIT URBANISTIK

Tags: 

"Indeksi i lirive ekonomike”, Shqipëria e 57-ta në botë. Si vlerësohet qeveria, ligji, bizneset e tregtia

Edhe pse është rritur me 1.1 pikë, përshkrimi që i bën raporti i Heritage, “Indeksi i lirive ekonomike”, çështjes së pronave, është dëshpërues. Shqipëria vlerësohet se ka fituar pikë në pengesat që krijon korrupsioni në biznes dhe lehtësinë për të bërë biznes, por vlerësohet shumë keq në çështjen e pronësisë. Në total, nga 179 vende renditet e 57-ta, me një përmirësim prej 17 vendesh. Në total, liritë ekonomike në vend vlerësohen me 65.1 pikë, nga 64 që vlerësoheshin një vit më parë. Mesatarja e të gjithë botës është 59.5 pikë, ndërsa e rajonit 66.1 pikë. Shqipëria një vit më parë renditej në vendin e 70-të në botë.

Tags: 

Shqipëria në Qendër të Vëmendjes për Investim.

Shqipëria ndodhet në jug-perëndim të Europës, në gadishullin e Ballkanit duke u kufizuar në jug me Greqinë, në lindje me Maqedoninë e Kosovën, në veri me Malin e Zi e në perëndim me detin Adriatik e Jon. Ajo ka një sipërfaqe prej 28.748 km2 nga ku 1.350 km2 janë ujore dhe 27.398 km2 tokë. Shqipëria ka një popullsi prej rreth 3.544.841 banorë me një rritje popullsie prej 1.06% në vit. Vendi ynë ka një vijë bregdetare prej 362 km përgjatë detit Adriatik e detit Jon. Kryeqyteti i Shqipërisë është Tirana, e cila është qendra kryesore urbane e vendit, ndërsa qytete të tjera kryesore janë: Durrësi, Shkodra, Korca, Fieri, Vlora, Saranda, etj..

Tags: 

Pages

^ Back to Top